• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Vegansk pumpagulasch med paprika tillagad i en lergryta från Römertopf

  • 0 kr

Vegansk pumpagulasch med paprikaVegansk pumpagulasch... Oavsett om det är i snabbköpet, på marknaden eller kanske hos några gatuförsäljare - pumpan finns överal

I lager.
Dela
Artikelnummer: 108

Vegansk pumpagulasch med paprika


Vegansk pumpagulasch... Oavsett om det är i snabbköpet, på marknaden eller kanske hos några gatuförsäljare - pumpan finns överallt just nu. Hokkaidopumpan är särskilt populär i Tyskland eftersom man helt enkelt äter dess skal.

Den som ätit sig mätt på ugnspumpa & co borde prova denna enkla och veganska pumpagulasch från Römertopf. Ingen stekning eller förkokning behövs för detta. Skär allt i små bitar, lägg i Römertopf och njut.


Vegansk pumpagulasch med paprika


4 portioner

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 60 minuter


Alla som har ätit sig mätta på ugnspumpa & co kan prova denna enkla och veganska pumpagulasch från Römertopf. Ingen stekning eller förkokning behövs för detta. 

INGREDIENSER

  • 600 Hokkaidopumpa, skuren i tärningar

  • 1 röd paprika

  • grön paprika

  • 1 lök

  • morot

  • 1 msk tomatpuré

  • 1 1/2 msk mjöl

  • 1 msk paprika, varm som en ros

  • tsk torkad mejram

  • 1 tsk malen spiskummin

  • nypa torkad timjan

  • 650 ml grönsaksfond

  • lagerblad

  • Salt

  • peppar


INSTRUKTIONER

  • Blötlägg lergrytan i 15 minuter.

  • Skala och finhacka löken. Tvätta paprikan, kärna ur och skär i små bitar. Skala moroten, halvera och skär i tunna halvmånar.

  • Lägg grönsakerna, alla kryddorna och mjölet i den romerska grytan och blanda. Blanda buljongen med tomatpurén och häll över grönsakerna. Tillsätt till sist lagerbladet och lite peppar i buljongen. Om buljongen är osaltad, tillsätt lite mer salt.

  • Sätt in Römertopfen i kall ugn och tillaga i 60 minuter på 190°C över-/undervärme. När tiden har gått, kontrollera om squashen är mör. Ta bort lagerbladet, krydda om det behövs och servera gulaschen

  • Om du gillar den lite krämigare kan du puréa 1/3 av gulaschen och hälla tillbaka den igen.