Vegansk pumpagulasch med paprika
Vegansk pumpagulasch... Oavsett om det är i snabbköpet, på marknaden eller kanske hos några gatuförsäljare - pumpan finns överallt just nu. Hokkaidopumpan är särskilt populär i Tyskland eftersom man helt enkelt äter dess skal.
Den som ätit sig mätt på ugnspumpa & co borde prova denna enkla och veganska pumpagulasch från Römertopf. Ingen stekning eller förkokning behövs för detta. Skär allt i små bitar, lägg i Römertopf och njut.
Vegansk pumpagulasch med paprika
4 portioner
Förberedelsetid: 20 minuter
Tillagningstid: 60 minuter
Alla som har ätit sig mätta på ugnspumpa & co kan prova denna enkla och veganska pumpagulasch från Römertopf. Ingen stekning eller förkokning behövs för detta.
INGREDIENSER
600 g Hokkaidopumpa, skuren i tärningar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 lök
1 morot
1 msk tomatpuré
1 1/2 msk mjöl
1 msk paprika, varm som en ros
1 tsk torkad mejram
1 tsk malen spiskummin
1 nypa torkad timjan
650 ml grönsaksfond
1 lagerblad
Salt
peppar
INSTRUKTIONER
Blötlägg lergrytan i 15 minuter.
Skala och finhacka löken. Tvätta paprikan, kärna ur och skär i små bitar. Skala moroten, halvera och skär i tunna halvmånar.
Lägg grönsakerna, alla kryddorna och mjölet i den romerska grytan och blanda. Blanda buljongen med tomatpurén och häll över grönsakerna. Tillsätt till sist lagerbladet och lite peppar i buljongen. Om buljongen är osaltad, tillsätt lite mer salt.
Sätt in Römertopfen i kall ugn och tillaga i 60 minuter på 190°C över-/undervärme. När tiden har gått, kontrollera om squashen är mör. Ta bort lagerbladet, krydda om det behövs och servera gulaschen
Om du gillar den lite krämigare kan du puréa 1/3 av gulaschen och hälla tillbaka den igen.