• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Sparrisragout i en lergryta från Römertopf

  • 0 kr

Sparrisragout i RömertopfÄntligen börjar det igen, sparrissäsongen! Och eftersom man aldrig kan få tillräckligt med varierande sparrisrecept visar vi hur lätt o

I lager.
Dela
Artikelnummer: 119

Sparrisragout i Römertopf

Äntligen börjar det igen, sparrissäsongen! Och eftersom man aldrig kan få tillräckligt med varierande sparrisrecept visar vi hur lätt och gott en sparrisragout i en Römertopf kan vara.
Här finns den fulla sparrisaromen tillgänglig i dubbelform. I vårt fall finns det en mix av grön och vit sparris. På grund av de olika tillagningstiderna lägger du helt enkelt den gröna sparrisen i den fyrkantiga romerska grytan lite senare. Vi serverar den klassiska kokta potatisen som tillbehör, men en bit lax passar också bra till sparrisraguten.


Sparrisragout i Römertopf


4 portioner

förberedelsetid 15 minuter

tillagningstid 30 minuter


INGREDIENSER

  • 300 sparris, vit

  • 300 g sparris, grön

  • msk smör

  • 2 schalottenlök

  • 3 dl. grädde

  • 1 msk mjöl

  • 400 ml grönsaksfond

  • Salt

  • peppar

  • färsk muskotnöt

  • Körvel och persilja till garneringen

INSTRUKTIONER

  • Blötlägg lergrytan i kallt i vatten i ca 15 minuter

  • Skala den vita sparrisen och skär bort de träiga ändarna. 

  • Skär bara av ändarna på den gröna sparrisen. Skär sedan båda typerna i lagom stora bitar i vinkel. 

  • Skala och finhacka schalottenlöken, lägg i en kastrull med smöret och fräs i 5 minuter tills den är genomskinlig. Tillsätt sedan mjölet, rör om och häll snabbt i grädden. 

  • Tillsätt sedan grönsaksbuljongen och låt det koka upp kort, sjud tills såsen har fått önskad konsistens och fyll sedan lergrytan, ställ in den i kall ugn, lägg i den vita sparrisen, lägg på locket och ställ sedan in temperaturen på 180 grader. 

  • Efter cirka 20 minuter, tillsätt den gröna sparrisen och koka i ytterligare 10 minuter.

  • Garnera med körvel och persilja, serveras med kokt potatis.