Ont om tid och tycker om god mat?
Då ska du laga mat i en lergryta från Römertopf. Du får anstränga dig för att misslyckas. Fixa till råvarorna, lägg dem i lergrytan och sedan så sköter matlagningen sig själv. Du behöver inte stå och passa maten då allt sköter sig själv i ugnen. Det kokar inte över och du bränner inte maten. En lergryta från Römertopf har bred botten och det gör att den står stadigt både i ugnen och på bordet. Då du har locket på i ugnen finns det ingenting som kan stänka så ugnen förblir ren. Locket ligger inte på helt och hållet, springan på 2-4 mm mellan lock och underdel är också en viktig detalj för lyckad matlagning. Det lilla mellanrummet mellan över och underdel reglerar trycket i lergrytan genom att släppa ut ånga om det behövs. Skulle maten stå inne för länge i ugnen är det ingen fara. Maträtten tar inte skada av det. Sen när allt är klart för servering så sätter du den snygga lergrytan på bordet, du sparar både tid och disk på det viset.
När du tillagar en maträtt i en lergryta från Römertopf blir det saftigt och gott. Detta beror på att den porösa leran blötläggs innan användning. Det i sin tur gör att råvarorna tillagas i en fuktig miljö vilket i sin tur ger en nyttigare och mörare samt smakrik maträtt. Maten tillagas i sin egen sky och du använder inget eller lite olja eller smör. Alla dessa egenskaper gör också att grönsaker behåller både vitaminer och fräschör. Sparrisgrytan är ett underbart bra och gott exempel på detta. Sparrisen ångas, du tillsätter inget vatten och smaken och spänsten är ljuvlig. Vi på lergrytor.se tycker att det borde finnas minst en lergryta i varje hushåll. För du kan inte misslyckas med en maträtt tillagad i en lergryta. Skulle du glömma tiden så blir det bara saftigare, nyttigare och mörare!
Du ska helst ha en lergryta för varje köttslag för det sätter smak i lergrytan, men framför allt om du tillagar fisk. Fisk sätter smak i lergrytan och det gör att all annan mat också kommer att smaka fisk.
Här ser du alla våra storlekar på lergrytor från Römertopf
Bara fördelar med en lergryta från Römertopf.
Tyska Römertopf började att tillverka lergrytor, de kallades även romargrytor 1967 och är idag ledande i Europa. Detta beror på den enastående kvalitén med förstklassig lera, bra produktutveckling och att tillverkningen sker i Tyskland. På 1970-talet så spred sig lergrytorna från Römertopf över hela Europa och Nord och Sydamerika. Att en lergryta är hyfsat billig och hälsosam mat har gett Römertopf stora framgånger sedan starten 1967.
Frågor? Maila oss här [email protected] eller ring på 0411-42120