Sesamkyckling från tegelstenen
Ett enkelt och nyttigare recept på asiatisk sesamkyckling.
Till skillnad från den klassiska varianten är kycklingbitarna i denna sesamkyckling inte friterade i förväg. Ändå förblir de otroligt möra och saftiga tack vare beredningen i en Brick. Toppad med en krämig sås gjord på ingefära, sojasås och honung, den perfekta asiatiska after-work-rätten!
Sesamkyckling tillagad i en Brick
2 portioner
förberedelsetid: 20 minuter
tillagningstid: 30 minuter
Ett enkelt och nyttigare recept på asiatisk sesamkyckling.
Till skillnad från den klassiska varianten är kycklingbitarna i denna sesamkyckling inte friterade i förväg.
INGREDIENSER
2 små kycklingbröst
2-3 msk mjöl
1 jämn tsk majsstärkelse
25 ml sojasås
1/2 msk honung
1 msk ketchup
1 liten bit ingefära, finriven
1/4 vitlöksklyfta
75 ml kycklingbuljong
1 msk rostade sesamfrön
Rostad sesamolja till servering
2 portioner kokt ris att servera
1 vårlök, finhackad till garnering
INSTRUKTIONER
Värm ugnen till 175°C över-/undervärme och fyll locket på en Brick med vatten för att blötlägga den.
Till såsen, rör ihop sojasås, majsstärkelse, kycklingbuljong, ketchup, honung, ingefära och vitlök pressad genom en press.
Skölj kycklingen med kallt vatten, torka sedan väl med hushållspapper och skär i tärningar.
Rulla kycklingtärningarna väl i mjöl, knacka av dem innan du lägger dem i tegelstenen.
Häll nu såsen över och koka med lock på i 30 minuter i ugnen.
Innan servering, rör om väl och strö över sesamfrön.
Servera med ris garnerat med några vårlöksringar.
Tillsätt till sist lite av sesamoljan för en härlig sesamdoft.