• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Paella tillagad i en lergryta från Römertopf

  • 0 kr

Paella från RömertopfGrundingredienserna till en paella är ris, saffran och god olivolja utgör grunden för en god paella. Då finns det inga gränser för kre

I lager.
Dela
Artikelnummer: 101

Paella från Römertopf


Grundingredienserna till en paella är ris, saffran och god olivolja utgör grunden för en god paella. Då finns det inga gränser för kreativiteten: Olika grönsaker som paprika, bönor eller tomater, kyckling,  spansk chorizo eller naturligtvis fisk och/eller skaldjur kan kombineras med varandra efter humöret.

Det här paellareceptet i Römertopf-grytan är helt inriktat på fisk och skaldjur. Om du vill lägga till bör du steka köttet innan och senare blanda ner det i paellan med skaldjuren.

Paella från Römertopf

4 port.

förberedelsetid 15 minuter

tillagningstid 65 minuter


Det här paellareceptet i Römertopf-grytan är helt inriktat på fisk och skaldjur. Om du vill lägga till kyckling eller kanin bör du steka köttet innan och senare blanda ner det i paellan med skaldjuren.

INGREDIENSER

  • Skaldjur och fisk:

  • 130 g marulk

  • 130 gram lax

  • 8 räkor (förkokta med skal eller råa med eller utan skal)

  • 250 gram musslor

  • 100 g bläckfiskringar

  • Ris:

  • msk olivolja till stekning

  • 1 rödlök (50g)

  • vitlöksklyfta

  • 100 gram purjolök

  • 150 gram morötter

  • 1/2 tsk salt

  • 200 gram ris

  • 1 nypa saffran

  • 250 ml kött- eller grönsaksfond

  • 100 ml vitt vin

  • lagerblad

  • 1 kvist timjan

INSTRUKTIONER

  • Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Tvätta purjolöken och skär i tjocka ringar. Skala morötterna, kvarta dem på längden och skär i små tärningar.

  • Blötlägg locket på den romerska grytan och ställ åt sidan.

  • Hetta upp lite olivolja i en panna, tillsätt purjolök, morötter, lök och vitlök och fräs tills de är gyllene.

  • Lägg riset i ett durkslag och skölj under kallt rinnande vatten tills vattnet inte längre är mjölkaktigt. Låt rinna av kort och lägg i pannan med grönsakerna.

  • Lös upp saffranstrådarna i lite vatten så att den vackra färgen kommer fram.

  • Häll nu innehållet i pannan i den romerska grytan och tillsätt buljong, vitt vin, salt, lagerblad, timjan och saffran och blanda i.

  • Stäng nu den romerska grytan, ställ den på mittersta hyllan i den kalla ugnen, sätt ugnen på 200 grader över- och undervärme och koka i 50 minuter.

  • Skär under tiden fisken i valnötsstora bitar och halvera bläckfiskringarna om det behövs.Skölj musslorna snabbti kallt vatten och låt rinna av. 

  • I slutet av tillagningstiden tas locket av och skaldjuren och fisktärningarna viks försiktigt in. Efter ytterligare 15 minuter i ugnen är paellan klar.