Potatis rösti gryta från tegelstenen
En potatisrösti är en potatisspecialitet som kommer från det tysk-schweiziska köket. Egentligen steks potatis-tunnbröden i varmt smör tills de är fina och knapriga.
Ett riktigt alternativ är dock att tillaga en gryta från Rösti-massan, i en Brick. Så om du gillar hash browns kommer du att älska denna gryta
Rösti gryta i en Brick
2 portioner
förberedelsetid 10 minuter
tillagningstid 55 minutet
En Rösti är en potatisspecialitet som kommer från det tysk-schweiziska köket. Ett riktigt alternativ är att tillaga en gryta från Rösti-massan, i en Brick.
INGREDIENSER
1/2 lök
250 gram potatis
250 gram morötter
80 g tärnad skinka eller bacon ta bort och det blir vegetariskt
1/2 knippe persilja
1 msk olivolja
2 msk yoghurt
1 msk mjölk
2 ägg
Salt
peppar
gräslök till servering
INSTRUKTIONER
Skala och finhacka löken. Skala potatisen och morötterna, riv grovt och pressa ur överflödig saft i en kökshandduk.
Blanda yoghurt, mjölk, senap, persilja, salt och peppar och blanda med potatis- och morotsblandningen, löken och eventuellt skinkan/baconet.
Lägg råmassan i en Brick, tryck ner den lätt och sätt in den i grillen eller ugnen på ca 160 grader i 45 minuter.
Ta av locket, gör två fördjupningar i Röstimassan, tillsätt äggen och grädda i ytterligare 10 minuter. Toppa med gräslök och servera.