• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Helstekt kyckling i en lergryta från Römertopf

  • 0 kr

Helstekt kyckling i en lergryta från RömertopfDet klassiska receptet på en läcker och krispig stekt kyckling från Römertopf. Extra gott med äpplen och färsk tim

I lager.
Dela
Artikelnummer: 98

Helstekt kyckling i en lergryta från Römertopf

Det klassiska receptet på en läcker och krispig stekt kyckling från Römertopf. Extra gott med äpplen och färsk timjan.

Om du tar av locket innan tillagningstiden är slut blir kycklingen härligt krispig.

Helstekt kyckling från Römertopf

4 portioner

förberedelsetid 30 min

tillagningstid 90 minuter

Det klassiska receptet på en läcker och krispig stekt kyckling från Römertopf. Extra gott med äpplen och färsk timjan.

INGREDIENSER

1 kyckling  färsk (ca 1,5 kg)

2 medelstora morötter

1 medelstor lök

3 äpplen

1 vitlöksklyfta

5 tsk paprikapulver

3 tsk salt

3 dl. vitt vin

5 kvistar timjan

INSTRUKTIONER

Skölj kycklingen inifrån och ut, klappa torrt.

Blötlägg lergrytan i 15 min.

Tärna äpplen, lök, morötter och vitlök grovt och blanda ihop. Marinera kycklingen generöst inifrån och ut med salt och paprikapulver och fyll sedan med bitar av äpple, morot och lök samt timjan.

Förbered Römertopfen och lägg den fyllda kycklingen i den. Ordna resterande frukt och grönsaker runt den.

Häll i det vita vinet och tillsätt timjankvistarna.

Stäng locket på Römertopfen och sätt in i den kalla ugnen.

Tillagningstid vid 180 grader varmluft, beroende på storlek, 75 till 90 minuter. 10 minuter före slutet av tillagningstiden, ta av locket för att ge kycklingen ett fint knaprigt skinn.

Till detta passar ris, potatissallad, kokt potatis, fina grönsaker och sallad.