• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Fläsklägg i öl med ljummen pärlkornssallad, blir kalasgott i en lergryta från Römertopf

  • 0 kr
I lager.
Dela
Artikelnummer: 120

Fläsklägg med öl och ljummen pärlkornssallad


Fläsklägg i en lergryta från Römertopf är verkligen en klassiker som inte bör saknas på någon familjefest.

I Tyskland heter denna rätt Schweinshaxe och är en riktig klassiker.

Medan fläskläggen gonar till sig i lergrytan förbered samtidigt en läcker pärlkornssallad.

Fläsklägg i öl med ljummen pärlkornssallad

2 portioner

förberedelsetid 30 minuter

tillagningstid 2 timmar och 30 minuter

INGREDIENSER


  • fläsklägg

  • 2 morötter

  • 200 rotselleri

  • 1 lök

  • 1 dl.  veteöl, weissbier

  • Till salladen:

  • 100 g pärlkorn

  • tomater

  • 1 vårlök

  • 1/2 knippe plattbladspersilja

  • 3 matskedar vitvinsvinäger

  • Salt

  • peppar

INSTRUKTIONER

  • Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter

  • Skala grönsakerna och skär i stora bitar. Skölj fläskläggen, skär svålen i en diamantform och gnid in allt med salt och peppar. 

  • Lägg grönsakerna i stekpannan och lägg fläskläggen ovanpå. Häll i ölen och ställ in lergrytan i den kalla ugnen. Tillaga på 200°C över-/undervärme i ca 2,5-3 timmar.

  • Lägg pärlkornet i en kastrull, häll i lite grönsaksfond och låt puttra i 20 minuter. Häll sedan av och låt svalna. Tvätta tomaterna och skär i små bitar. Finhacka vårlöken och persiljan. 

  • När fläskläggen är klar, ta bort grönsakerna och hacka dem grovt. Kasta det över hela salladen. Krydda pärlkornet med vitvinsvinäger, lite sås samt salt och peppar.

  • En riktig klassiker!