Salsiccia på färgglada grönsaker
Salsiccia är en italiensk korvspecialitet som är oöverträffad. Kryddad med örter och läckra kryddor på färgglada grönsaker är det en njutning för gommen.
Att koka dem varsamt i en Brick med grönsaker, god olja och färska örter ger en smakrik kombination.
Salsiccia på färgglada grönsaker
4 portioner
förberedelsetid 30 minuter
tillagningstid 40 minuter
Salsiccia är en italiensk korvspecialitet som är oöverträffad. Kryddad med örter och läckra kryddor på färgglada grönsaker är det en njutning för gommen.
INGREDIENSER
3 salsiccia
3 medelstora potatisar
150 g körsbärstomater
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk timjan
1 kvist färsk rosmarin
olivolja
salt
peppar
INSTRUKTIONER
Tvätta potatis och tomater. Skala löken och skär i fina ringar.
Skala vitlök och hacka fint. Dela potatisen och lägg
i en Brick tillsammans med grönsakerna och örterna. Krydda med olivolja, salt och peppar. Skär salsiccian i
lagom stora bitar och lägg ovanpå grönsakerna.Tillaga i ca 180°C i ugnen eller på grillen i 40-45 minuter.
Tips
Tips: Pricka i tomaterna innan så att olivoljan, köttet och tomatjuicen blandas ihop och ger rätten ännu mer smak.