• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Kyckling Caprese i en Brick från Römertopf

  • 0 kr

Kyckling Caprese från tegelstenenDenna kycklingcaprese tillagas supersnabbt och kräver inte mycket kökskaos.Kycklingen är fylld med mozzarella, soltorkade tomat

I lager.
Dela
Artikelnummer: 118

Kyckling Caprese från tegelstenen


Denna kycklingcaprese tillagas supersnabbt och kräver inte mycket kökskaos.
Kycklingen är fylld med mozzarella, soltorkade tomater, pesto och basilika och håller sig saftig i din Brick.
När den tillagas blandas de mogna tomaterna som kycklingen läggs på med vitlöken. Detta resulterar i en aromatisk blandning där du kan doppa en färsk ciabatta. 


1 portion

förberedelsetid 15 minuter

tillagningstid 35 minuter


INGREDIENSER

  • 175 g körsbärstomater

  • små vitlöksklyftor

  • 1,5 msk olivolja

  • 1/4 tsk torkad oregano

  • 1 stort kycklingbröst (ca 250 g)

  • Rapsolja eller klarnat smör för stekning 

  • 1/2 boll mozzarella

  • 2-3 soltorkade tomater i olja, avrunna väl 

  • 2-3 gram grön pesto

  • färsk basilika

  • Salt

  • peppar

  • 1 ciabatta, att servera

  • Tillbehör:

  • tandpetare

INSTRUKTIONER

  • Fyll först locket på din Brick med ljummet vatten och låt det dra i ca 10 minuter.
    Krossa vitlöken och blanda i den nedre halvan av Bricken med oljan, oregano och en god nypa salt. 

  • Halvera tomaterna och lägg till oljeblandningen i tegelstenen, blanda väl.
    Värm ugnen till 200°C över-/undervärme. 

  • Förbered nu kycklingen.
    För att göra detta skär du en slags ficka i kycklingbröstet från långsidan (kycklingbröst har vanligtvis en tjockare och en plattare sida, snittet ska öppna sig på den platta sidan).
    Salta lätt insidan av kycklingen och fördela lite pesto inuti. 

  • Skär mozzarellan i två 4 mm tjocka skivor och lägg även dem i öppningen, om möjligt så att inget sticker ut. 

  • Tillsätt nu de soltorkade tomaterna och 3-4 blad basilika.
    Stäng allt med tandpetarna i kanten av öppningen (för inte in dem horisontellt utan hellre diagonalt).
    Hetta upp en panna med rapsolja eller klarnat smör och stek sedan kycklingen kort och snabbt på båda sidor så den får färg. 

  • Bred nu ut kycklingen generöst med peston och lägg den på tomaterna i tegelstenen.
    Tillaga i den förvärmda ugnen med locket på i 15-20 minuter minuter, ta sedan av locket, lägg 2 skivor mozzarella på kycklingen, vrid upp ugnen till 250°C och grädda i ytterligare 15-20 minuter. Om du använder ett mindre kycklingbröst kan tillagningstiden variera. 

  • Servera kycklingcapresen med färska basilikablad och njut av med färsk chiabatta, som kan doppas  och toppas med några av tomaterna.