• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Sej med fänkål, potatis och gräddsås, tillagad i en Brick

  • 0 kr
I lager.
Dela
Artikelnummer: 106

Sej med fänkål, potatis och gräddsås


Ett enkelt recept på mör sej med fänkål och potatisgrönsaker och en kryddig gräddsås. Allt avrundas med lite citronskal, som helt enkelt passar underbart till fisk. 

I Brickgrytan håller sig fisken underbart saftig och grönsakerna kokar eller ångar försiktigt.


Sej med fänkål, potatis och gräddsås


1 portion

förberedelsetid 20 minuter

tillagningstid 45 minuter


Ett enkelt recept på mör sej med fänkål och potatisgrönsaker och en kryddig gräddsås. Allt avrundas med lite citronskal, som helt enkelt passar underbart till fisk. 

INGREDIENSER

  • 1 sejfilé går lika bra med torsk eller alaskapollock

  • lite olja för stekning

  • 200 ml grädde

  • 40 g Gouda-ost

  • Salt

  • peppar

  • 1/4 skal av en citron

  • 1 lök fänkål

  • 3 potatisar

  • 1 schalottenlök


INSTRUKTIONER

  • Värm ugnen till 200°C och blöt tegelstenen. 

  • Bryn först fisken i lite olja och ställ sedan åt sidan. 

  • Skär potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor, skär även fänkålen på längden i tjockare skivor (ta bort den gröna delen först och eventuellt de yttre vissna bladen), halvera dem sedan igen på längden.
    Tärna schalottenlöken fint och fräs allt tillsammans i samma panna i lite olja tills potatisen börjar mjukna.

     Fyll nu grönsakerna i en Brick. 

  • Koka upp grädden med kryddorna, Goudaost och citronskalet tills osten har löst sig.
    Häll gräddsåsen över innehållet i en Brick och tillaga i den förvärmda ugnen i 30 minuter. 

  • Bädda sedan fisken på grönsakerna och grädda i ytterligare 10-15 minuter.
    Innan servering, salta igen och strö över lite peppar.