Sej med fänkål, potatis och gräddsås
Ett enkelt recept på mör sej med fänkål och potatisgrönsaker och en kryddig gräddsås. Allt avrundas med lite citronskal, som helt enkelt passar underbart till fisk.
I Brickgrytan håller sig fisken underbart saftig och grönsakerna kokar eller ångar försiktigt.
Sej med fänkål, potatis och gräddsås
1 portion
förberedelsetid 20 minuter
tillagningstid 45 minuter
Ett enkelt recept på mör sej med fänkål och potatisgrönsaker och en kryddig gräddsås. Allt avrundas med lite citronskal, som helt enkelt passar underbart till fisk.
INGREDIENSER
1 sejfilé går lika bra med torsk eller alaskapollock
lite olja för stekning
200 ml grädde
40 g Gouda-ost
Salt
peppar
1/4 skal av en citron
1 lök fänkål
3 potatisar
1 schalottenlök
INSTRUKTIONER
Värm ugnen till 200°C och blöt tegelstenen.
Bryn först fisken i lite olja och ställ sedan åt sidan.
Skär potatisen i ca 0,5 cm tjocka skivor, skär även fänkålen på längden i tjockare skivor (ta bort den gröna delen först och eventuellt de yttre vissna bladen), halvera dem sedan igen på längden.
Tärna schalottenlöken fint och fräs allt tillsammans i samma panna i lite olja tills potatisen börjar mjukna.
Fyll nu grönsakerna i en Brick.Koka upp grädden med kryddorna, Goudaost och citronskalet tills osten har löst sig.
Häll gräddsåsen över innehållet i en Brick och tillaga i den förvärmda ugnen i 30 minuter.Bädda sedan fisken på grönsakerna och grädda i ytterligare 10-15 minuter.
Innan servering, salta igen och strö över lite peppar.