• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Fylld paprika i en Brick från Römertopf

  • 0 kr

Fyllda paprikor i en BrickFylld paprik kan tillagas underbart som en vegetarisk variant med färgglad quinoa och grönsaker. Beroende på säsong kan du förädla qui

I lager.
Dela
Artikelnummer: 113

Fyllda paprikor i en Brick


Fylld paprik kan tillagas underbart som en vegetarisk variant med färgglad quinoa och grönsaker. Beroende på säsong kan du förädla quinoan med zucchini, morötter eller tomater.
Koka quinoa i grönsaksbuljong för mer smak. Lite fetaost rundar av fyllningen. Fyll helt enkelt kapseln och ställ in i ugnen.


Fyllda paprikor


3 portioner

förberedelsetid 30 minuter

tillagningstid 50 minuter


Fylld paprika kan tillagas underbart som en vegetarisk variant med färgglad quinoa och grönsaker.

INGREDIENSER

  • 3  st paprikor , gärna olika färger

  • 60 g quinoa _

  • 150 ml grönsaksbuljong

  • 1 schalottenlök

  • vitlöksklyfta

  • 1 liten morot

  • 80 g fetaost 

  • 1 tomat

  • 1/2 tsk timjan

  • 1 tsk paprikapulver

  • msk olivolja

  • Salt

  • peppar

  • Till servering: valfri dopp, persilja

INSTRUKTIONER

  • Blötlägg din Brick Römertopf i kalt vatten i 15 minuter. Tvätta quinoan under kallt vatten. Lägg i en liten kastrull med grönsaksbuljongen och låt sjuda i ca 15 minuter. 

  • Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär resten av grönsakerna och fetaosten i mycket små tärningar. Häll av den färdiga quinoan, blanda med grönsakerna och kryddorna. Tillsätt olivoljan – krydda allt med salt och peppar.

  • Skär av toppen av paprikan. Kärna ur paprikorna och fyll med quinoablandningen. Lägg paprikorna i en Brick, häll 1/2 dl. vatten och sätt in i den kalla ugnen. Koka paprikan i 180°C i 45-50 minuter.