Fyllda paprikor i en Brick
Fylld paprik kan tillagas underbart som en vegetarisk variant med färgglad quinoa och grönsaker. Beroende på säsong kan du förädla quinoan med zucchini, morötter eller tomater.
Koka quinoa i grönsaksbuljong för mer smak. Lite fetaost rundar av fyllningen. Fyll helt enkelt kapseln och ställ in i ugnen.
Fyllda paprikor
3 portioner
förberedelsetid 30 minuter
tillagningstid 50 minuter
Fylld paprika kan tillagas underbart som en vegetarisk variant med färgglad quinoa och grönsaker.
INGREDIENSER
3 st paprikor , gärna olika färger
60 g quinoa _
150 ml grönsaksbuljong
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 liten morot
80 g fetaost
1 tomat
1/2 tsk timjan
1 tsk paprikapulver
2 msk olivolja
Salt
peppar
Till servering: valfri dopp, persilja
INSTRUKTIONER
Blötlägg din Brick Römertopf i kalt vatten i 15 minuter. Tvätta quinoan under kallt vatten. Lägg i en liten kastrull med grönsaksbuljongen och låt sjuda i ca 15 minuter.
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Skär resten av grönsakerna och fetaosten i mycket små tärningar. Häll av den färdiga quinoan, blanda med grönsakerna och kryddorna. Tillsätt olivoljan – krydda allt med salt och peppar.
Skär av toppen av paprikan. Kärna ur paprikorna och fyll med quinoablandningen. Lägg paprikorna i en Brick, häll 1/2 dl. vatten och sätt in i den kalla ugnen. Koka paprikan i 180°C i 45-50 minuter.