Gourmetgryta med svamp
Fläskytterfilé som möter en krämig sås med timjan och svamp. Låter frestande? Då är denna gourmetgryta för ländryggen precis grejen! Den utsökta rätten är verkligen lätt att tillaga och smakar gott för både unga och gamla.
Matlagningsentusiaster kan också runda av såsen med vitt vin. Detta passar särskilt bra till en festmeny med hemgjord pasta, nudlar eller ris
Gourmetgryta med svamp
3-4 portioner
förberedelsetid 1 timme
tillagningstid 2 timmar
Fläskytterfilé möter en krämig sås med timjan och svamp. Låter frestande? Då är denna gourmetgryta precis grejen!
INGREDIENSER
1 fläskytterfilé, ca 400g
2 schalottenlök
300 gram svamp
1 vitlöksklyfta
200 ml grädde
1/2 tsk timjan, torkad
1 tsk paprikapulver
300 ml grönsaksbuljong
1 tsk majsstärkelse
Salt
peppar
Lite olja
INSTRUKTIONER
Blötlägg lergrytan. Skär ytterfilén i medaljonger och stek på båda sidor i en panna. Lägg det stekta köttet i lergrytan.
Skala schalottenlök och vitlök. Hacka båda fint. Rensa svampen, skär av den torra stjälken och kvarta resten. Tillsätt allt i köttet och blanda väl.
Blanda de övriga ingredienserna och lägg i grytan. Sätt in det hela i kall ugn och tillaga i 180°C över-/undervärme i 45-55 minuter.
Tips: Byt ut 50ml buljong mot ett torrt vitt vin.