• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Granolakvarggryta med bär tillagad i en lergryta från Römertopf

  • 0 kr

Granolakvarggryta med bärEn söt granolakvarggryta med färska bär är precis grejen för varma sommardagar. Oavsett om den är ljummen eller kall - med sin kri

I lager.
Dela
Artikelnummer: 109

Granolakvarggryta med bär


En söt granolakvarggryta med färska bär är precis grejen för varma sommardagar. Oavsett om den är ljummen eller kall - med sin krispiga granolatoppning är grytan alltid ett nöje. Du kan variera bären som du vill. En blandning av hallon, blåbär och jordgubbar är extra gott. Om du gillar det lite syrligare kan du även lägga till vinbär.

För ännu mer njutning: Blanda några nötter eller frön med havregrynen.

Granolakvarggryta med bär

4 portioner

förberedelsetid 50 minuter

tillagningstid 60 minuter


En söt kvarggryta med färska bär är precis grejen för varma sommardagar. Oavsett om den är ljummen eller kall - med sin krispiga granolatoppning är grytan alltid ett nöje. 

INGREDIENSER

  • 500 g färska bär (hallon, blåbär, jordgubbar)

  • ägg

  • 1 nypa salt

  • 40 gram socker

  • 500 g lågfettkvarg

  • paket vaniljsåspulver "grädde"

  • 1 paket vaniljsocker

  • 150 gram havregryn

  • 40 g lönnsirap

  • 40 gram solrosolja

INSTRUKTIONER

  • Blötlägglergrytan i 15 minuter i kallt vatten.

  • Separera äggen och vispa äggvitan med en nypa salt. Tillsätt sakta sockret och fortsätt vispa tills äggvitan är blank. Blanda äggulan tillsammans med kvarg, vaniljsocker och puddingpulver. 

  • Lägg bären i Römertopf. Vänd ner den vispade äggvitan i kvargblandningen och fördela allt över bären. Blanda havregryn med lönnsirap och olja. Lägg det hela på ostmassan.

  • Ställ in Römertopfen i kall ugn och grädda i 50 minuter i 180°C – ta av locket ca 15 minuter innan tiden är slut så att granolan blir knaprig.