BBQ cassis ribs med coleslaw
Klassiska amerikanska spareribs kallar vi. Tillagade i universalrosten kommer revbenen ut ur ugnen efter 2-3 timmar så mört att köttet faller av benet.
BBQ cassis ribs med coleslaw
2 portioner
förberedelsetid 1 Timme
tillagningstid 3 timmar
Tillagade i multigrytan kommer revbenen ut ur ugnen efter 2-3 timmar så mört att köttet faller av benet.
INGREDIENSER
För revbenen:
700 g fläsk revbensspjäll
1 msk paprika
1 msk chili
1 tsk oregano
1 msk citronsaft
3 lök
Salt
peppar
Till BBQ Cassis-såsen:
1/2 lök
1 dl. ml ketchup
4 cl äppelcidervinäger
1 tsk senap
50 g vinbärsgele
2 cl. vinbärssaftl
Salt
peppar
kanske en skvätt vatten
Till coleslaw:
1/2 spetskål
1 msk citronsaft
1 msk örtvinäger
2 msk majonnäs
230 ml kärnmjölk
1 morot
1 tsk senap
1 msk socker
Salt
peppar
INSTRUKTIONER
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Rengör revbenen och putsa bort hinnan på benen – det är bäst att lossa dem längs benen innan med en liten kniv eller handtaget på en sked. Skär revbenen i små bitar. Marinera allt med paprika, chili, oregano, salt, peppar och citronsaft.
Skala löken och skär i tjocka halvmånar. Lägg först löken i lergrytan – lägg sedan revbenen ovanpå. Sätt in det hela i kall ugn och tillaga i 140°C i ca 3 timmar.
Förbered nu BBQ-såsen. Lägg alla ingredienser i en mixer och puré ordentligt.
Till salladen rivs kål och morötter fint. Lägg det hela i en salladsskål, salta och knåda med händerna några minuter tills kålen är mjuk. Tillsätt resterande ingredienser och krydda salladen med salt och peppar.
När tiden har gått, ta ut revbenen ur ugnen och bred ut BBQ-såsen över hela - vänd försiktigt så att köttet inte ramlar av benet. Koka utan lock i ytterligare 20-25 minuter i 200°C och servera sedan till salladen.