• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

BBQ vinbärs-ribs med coleslaw blir gott i en lergryta från Römertopf

  • 0 kr
I lager.
Dela
Artikelnummer: 114

BBQ cassis ribs med coleslaw


Klassiska amerikanska spareribs kallar vi. Tillagade i universalrosten kommer revbenen ut ur ugnen efter 2-3 timmar så mört att köttet faller av benet.

BBQ cassis ribs med coleslaw

2 portioner

förberedelsetid 1 Timme 

tillagningstid 3 timmar 

Tillagade i multigrytan kommer revbenen ut ur ugnen efter 2-3 timmar så mört att köttet faller av benet.

INGREDIENSER

  • För revbenen:

  • 700 g fläsk revbensspjäll

  • msk paprika

  • 1 msk chili

  • tsk oregano

  • 1 msk citronsaft

  • lök

  • Salt

  • peppar

  • Till BBQ Cassis-såsen:

  • 1/2 lök

  • 1 dl. ml ketchup 

  • 4 cl äppelcidervinäger

  • tsk senap

  • 50 g vinbärsgele

  • 2 cl. vinbärssaftl

  • Salt

  • peppar

  • kanske en skvätt vatten

  • Till coleslaw:

  • 1/2 spetskål

  • 1 msk citronsaft

  • msk örtvinäger

  • 2 msk majonnäs

  • 230 ml kärnmjölk

  • 1 morot

  • tsk senap

  • 1 msk socker

  • Salt

  • peppar

INSTRUKTIONER

  • Blötlägg lergrytan i kallt vatten i ca 15 minuter. Rengör revbenen och putsa bort hinnan på benen – det är bäst att lossa dem längs benen innan med en liten kniv eller handtaget på en sked. Skär revbenen i små bitar. Marinera allt med paprika, chili, oregano, salt, peppar och citronsaft. 

  • Skala löken och skär i tjocka halvmånar. Lägg först löken i lergrytan – lägg sedan revbenen ovanpå. Sätt in det hela i kall ugn och tillaga i 140°C i ca 3 timmar.

  • Förbered nu BBQ-såsen. Lägg alla ingredienser i en mixer och puré ordentligt.

  • Till salladen rivs kål och morötter fint. Lägg det hela i en salladsskål, salta och knåda med händerna några minuter tills kålen är mjuk. Tillsätt resterande ingredienser och krydda salladen med salt och peppar.

  • När tiden har gått, ta ut revbenen ur ugnen och bred ut BBQ-såsen över hela - vänd försiktigt så att köttet inte ramlar av benet. Koka utan lock i ytterligare 20-25 minuter i 200°C och servera sedan till salladen.