• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Rostbiff i en Römertopf

  • 0 kr

INGREDIENSER1/2 stång selleri1 morot1 purjolök1 lök1,5 kg rostbiff2 msk olja (raps- eller solrosolja )Saltpeppar500 ml nötbuljonglite majsstärkelse för bindning

I lager.
Dela
Artikelnummer: 124

INGREDIENSER

1/2 stång selleri

1 morot

1 purjolök

1 lök

1,5 kg rostbiff

2 msk olja (raps- eller solrosolja )

Salt

peppar

500 ml nötbuljong

lite majsstärkelse för bindning

Tillbehör:

INSTRUKTIONER

Förbered först grönsakerna. Ta bort skalet från sellerin och skär i ca 1 cm tjocka tärningar. Ta bort ändarna från morötterna och rötterna från purjolöken. Skär sedan båda i tunna skivor. Skala och dela löken.

Blötlägg lergrytan i ca 30 minuter

Hetta upp oljan i en panna och stek rostbiffen på alla sidor. Ta sedan ur pannan, smaka av med salt och peppar och ställ åt sidan.

Tillsätt grönsakerna i pannan och fräs tills de fått fin färg. Lägg sedan i Römertopfen och lägg steken ovanpå.

Tillsätt nötbuljongen, stäng Römertopfen med lock och ställ in i den fortfarande kalla ugnen. Tillaga sedan i 200 °C över-/undervärme i 2,5 timmar.

Ta slutligen bort steken från Römertopfen och häll såsen genom en sil i en kastrull. Tjocka med lite stärkelse löst i vatten och koka upp igen. Skiva sedan steken och häll såsen över.

Servera med kokt potatis eller dumplings. Smaklig måltid.