• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Marmorkrans med vallmo

  • 0 kr

Marmorkrans med vallmoFörberedelsetid: 30 minuterGräddningstid: 40 minuterDen som inte kan säga "nej" till en klassisk marmorkaka kommer att vinnas över av denn

I lager.
Dela
Artikelnummer: 111

Marmorkrans med vallmo

Förberedelsetid: 30 minuter

Gräddningstid: 40 minuter

Den som inte kan säga "nej" till en klassisk marmorkaka kommer att vinnas över av denna läckra vallmofrö och marmorkrans.

INGREDIENSER

  • 150 gram socker

  • 2 tsk vaniljsocker

  • 250g mjukt smör

  • 6 ägg

  • 1 nypa salt

  • 350 gram vetemjöl

  • 1,5 tesked bakpulver

  • 1,2 dl. mjölk 

  • 1 förpackning Mohnback/Mohnfix vallmofylning Dr Oetker

  • 1/2 dl.ml mjölk 

  • florsocker

INSTRUKTIONER

  • Blötlägg kransformen i vatten i ca 15 minuter. Torka och smörj insidan. Pudra det hela med mjöl och slå ut det ordentligt – en liten ren köksborste kan också hjälpa om mjölet fastnar för mycket i smöret.
  • Rör ihop smöret med socker och vaniljsocker i en skål. Separera äggen och rör gradvis ner äggulorna i smöret. Vispa äggvitorna med en nypa salt. 
  • Blanda mjöl och bakpulver i en andra skål. Tillsätt detta till smörblandningen växelvis med mjölken och blanda väl. Vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan. Dela degen i två delar.
  • Bred ut den lätta smetblandningen i kakformen. Blanda resten av smeten med vallmofrökakan och mjölken. Häll det hela över den lätta degen och blanda grovt med en gaffel. Ställ in formen i kall ugn och grädda kakan i 180°C i ca 65 minuter.
  • Ta ut kakan från ugnen, vänd upp och ner och lägg en sval, blöt kökshandduk över formen. Efter ca 20 minuter kan kakan försiktigt tas ur formen. Innan servering, strö över strösocker.