Marmorkrans med vallmo
Förberedelsetid: 30 minuter
Gräddningstid: 40 minuter
Den som inte kan säga "nej" till en klassisk marmorkaka kommer att vinnas över av denna läckra vallmofrö och marmorkrans.
INGREDIENSER
150 gram socker
2 tsk vaniljsocker
250g mjukt smör
6 ägg
1 nypa salt
350 gram vetemjöl
1,5 tesked bakpulver
1,2 dl. mjölk
1 förpackning Mohnback/Mohnfix vallmofylning Dr Oetker
1/2 dl.ml mjölk
florsocker
INSTRUKTIONER
- Blötlägg kransformen i vatten i ca 15 minuter. Torka och smörj insidan. Pudra det hela med mjöl och slå ut det ordentligt – en liten ren köksborste kan också hjälpa om mjölet fastnar för mycket i smöret.
- Rör ihop smöret med socker och vaniljsocker i en skål. Separera äggen och rör gradvis ner äggulorna i smöret. Vispa äggvitorna med en nypa salt.
- Blanda mjöl och bakpulver i en andra skål. Tillsätt detta till smörblandningen växelvis med mjölken och blanda väl. Vänd till sist försiktigt ner den vispade äggvitan. Dela degen i två delar.
- Bred ut den lätta smetblandningen i kakformen. Blanda resten av smeten med vallmofrökakan och mjölken. Häll det hela över den lätta degen och blanda grovt med en gaffel. Ställ in formen i kall ugn och grädda kakan i 180°C i ca 65 minuter.
- Ta ut kakan från ugnen, vänd upp och ner och lägg en sval, blöt kökshandduk över formen. Efter ca 20 minuter kan kakan försiktigt tas ur formen. Innan servering, strö över strösocker.