• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Crème Brûlée tillagad i en Brick från Römertopf

  • 0 kr

Crème Brûlée från RömertopfEtt enkelt recept på en krämig, krispig crème brûlée, förfinad med en touch av apelsinskal. Den jämna och skonsamma värmefördeln

I lager.
Dela
Artikelnummer: 102

Crème Brûlée från Römertopf


Ett enkelt recept på en krämig, krispig crème brûlée, förfinad med en touch av apelsinskal. Den jämna och skonsamma värmefördelningen i din Brick sparar dig det annars nödvändiga vattenbadet när du lagar en crème brûlée.

Crème Brûlée från Römertopf

 2-3 portioner

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Ett enkelt recept på en krämig, krispig crème brûlée från Römertopf, förfinad med en touch av apelsinskal. 

INGREDIENSER

  • 400 gram vispgrädde

  • 1 dl. mjölk 

  • 1 vaniljstång (eller 2 tsk vaniljextrakt)

  • rivet skal av en citron

  • 4 äggulor

  • tsk majsstärkelse

  • 50 gram socker

  • nypa salt

  • ca 50 g socker för flambering

INSTRUKTIONER

  • Blötlägg först Römertopfstenen i minst 15 minuter, förvärm sedan ugnen till 150 °C över-/undervärme.

  • Separera under tiden äggen och blanda äggulorna med sockret, maizena och en klunk av grädden.

  • Häll resterande grädde i en kastrull tillsammans med mjölk och apelsinskal.
    Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fruktköttet. Tillsätt nu dessa i grytan och låt allt koka upp. Sjud försiktigt i 1 minut.

  • Häll gräddblandningen genom en sil och rör sedan bara en klunk i ägguleblandningen. Rör sedan ihop båda massorna.

  • Lägg allt i  din Brick och låt stelna i den förvärmda ugnen med locket på i 40 minuter.

  • Låt crème brûléen svalna i kylen över natten.
    Innan servering, strö ytan generöst med socker och bränn av med en brännare