• Lergrytor.se har Sveriges bästa sortiment på lergrytor!
Fri frakt över 990:- / Snabba leveranser / Vi finns i Skurup / Vi kan lergrytor!

Saftig nötfläta med sockerglasyr

  • 0 kr

Saftig nötfläta med sockerglasyrDet här receptet på en nötfläta med glasyr använder vår tortapanna.På grund av en läcker fyllning av hasselnötter och kakao är n

I lager.
Dela
Artikelnummer: 110

Saftig nötfläta med sockerglasyr

Det här receptet på en nötfläta med glasyr använder vår tortapanna.
På grund av en läcker fyllning av hasselnötter och kakao är nötflätan väldigt saftig.

Saftig nötfläta med sockerglasyr

förberedelsetid 30 minuter

tillagningstid 50 minuter

Det här receptet för flätning av isnötter använder vår kransform. En läcker fyllning av hasselnötter och kakao gör nötflätan väldigt saftig.

INGREDIENSER

  • Till degen:

  • 300 ml ljummen mjölk

  • 20 färsk jäst eller 1 förpackning torrjäst

  • 1 äggula

  • 1 nypa salt

  • 60 gram socker

  • 60 g mjukt smör

  • 500 gram mjöl

  • För fyllningen:

  • 300 g malda hasselnötter

  • 1 msk kakao

  • 80 gram socker

  • 1 äggvita

  • 2 dl.l mjölk 

  • Även :

  • 3-4 msk strösocker

  • Ca 1 tsk vatten

  • Några hackade hasselnötter

INSTRUKTIONER

  • Lös upp jästen i den ljumma mjölken. Rör ner sockret och äggulan. Häll mjölet i en stor skål och tillsätt jästblandningen. Knåda allt i ca 2-3 minuter, tillsätt sedan smöret i små bitar. Fortsätt knåda degen tills den är slät. Täck skålen och låt jäsa på en varm plats i 60 minuter.

  • Rosta under tiden nötterna i en panna utan olja. Blanda det hela med kakao och socker. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i nötterna tillsammans med mjölken.

  • Knåda jästdegen på mjölat underlag och kavla ut till en rektangel på ca 40x60cm. Fördela nötblandningen jämnt över degen. Rulla ihop hårt med början från långsidan. Halvera tråden på längden, vrid båda trådarna och forma en krans

  • Smörj och mjöla formen och lägg kransen i formen. Lägg formen i ett ljummet vattenbad och låt degen jäsa i ytterligare 30 minuter. Sätt in formen i kall ugn och grädda nötkransen i 40-50 minuter i 180°C.

  • Låt svalna efter gräddning. Blanda florsockret med vatten tills det bildas en tjock glasyr. Om den är för rinnig, tillsätt lite mer strösocker. Bred ut det hela över kransen och strö till sist de rostade nötterna över.